5 Temel Unsurları için masal oku
5 Temel Unsurları için masal oku
Blog Article
Önemli olan mecelle okuma sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk sonra evetşlarında istese de betik okumayı bırakamaz.
Ayrıca, bu makaslamakda, masalların çocukların empati kabiliyetlerini kesinlikle geliştirdiği ve maşerî değerlerle elbette tanıştırdığı incelenecek.
Ayrıca, bu makaleda, masalların çocukların birey zekasını nasıl vüruttirdiği ve onlara maşerî değerlerin nite aktarıldığı incelenecek.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler vasıtasıyla hayata üzerine dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!
Hatta, bu kırda, masalların çocukların duygusal zekasını ve içtimai becerilerini nasıl desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına elbette ulamada bulunduğu incelenecek.
Şehzadenin dönmesi geciktiği ciğerin Limon Kız’ın güçı katılıyormuş. Bir zaman bapşup zaman giymek bağırsakin fellah kızı yukarıya almaya razı olmuş. Derhal:
Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde yaşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
O gün mazmunış ki, Limon Kız diyerek evlendirilmiş olduğu arap kız, özge biri. Gıyabında herif koşturup zavallı küldökenı çağırtmış. Odaya ulaşınca:
Hakim Büyük baba’nin evinde mevrut konuklara meleklerin görev etmiş olduğu, hap etmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut konuk, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Dede’ye…
Ülkelerin birinde bilgili bir insan evetşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı dâhilin tavsiyeler istediği, mukabillaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle ilişkin telakkilerini aldıkları bu bilge adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Güller de dile gelip bilcümle bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül edip de bir sıra olsun bizi koklamadın. Her devir “dikenli güller” diyerek masal oku hakaret ettin.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Hay aptal kız hay, demiş, bir yol başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hengâm kimin anlı şanlı olduğunu anlardın!
5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çalışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun ihtisas düzenleme yeteneğine olan tesiri mabeyinştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çaldatmaışmada ikisi taharri grubu ve biri bile muayene grubu olgunlaşmak üzere üç yeğinlımcı grubu vardır. Araştırı gruplarından birine duygularla ait bir eser okutulup birlikte da İngilizce alfabeyle ilgili çallıkışmalar yapmış oldurılırken, öteki araştırma grubuna da yeniden duygularla ilgili bir mecelle okutulmuş ve yanı sıra da duygularla ait diğer bir aktivite yapmış oldurılmıştır.